Lancering van nieuwe verpakking 20 gram

Lancering van nieuwe verpakking 20 gram glazen potjes | Songbird

Vanaf november 2020 zijn de 20 grams plastic potjes vervangen door mooie glazen exemplaren. Dat geldt voor het hele assortiment waxen en balsems.

Waarom hebben ze deze wijziging doorgevoerd?

Het simpele antwoord is: plastic is slecht voor onze planeet en afval moet verminderd worden. Glas is per definitie beter te recyclen dan plastic.

Voorwaarde voor het verduurzamen van de verpakking is dat het de kwaliteit van het product intact blijft. Een eerste aanpassing werd gedaan in de vorm van Ecotubs; de biologisch afbreekbare, composteerbare en recyclebare potten voor de grotere massagewaxen en balsems.

Als bedrijf dat absolute kwaliteit en transparantie nastreeft, neemt Songbird Naturals niet zomaar genoegen met iets. De Ecotubs bleken niet praktisch te zijn voor de waxen en balsems in 20 grams verpakkingen. Glazen potjes met aluminium deksel zijn een veel beter alternatief.

Welke impact zal dit hebben?

Het vervangen van de plastic potten van 20 gram lijkt misschien een relatief kleine verandering, aangezien de meeste therapeuten de grotere potten kopen. Toch ligt de waarheid wat genuanceerder. De 20 grams potjes worden namelijk niet alleen afzonderlijk verkocht, ze vormen ook de staterspakketten die worden geleverd aan therapeutenopleidingen in verschillende landen. Zo komen ze uit op duizenden potjes per jaar, en dát maakt ineens wel verschil.

De plastic potjes die ze tot nu toe hebben gebruikt, zijn in feite recyclebaar, maar de recyclingfaciliteiten zijn niet per se beschikbaar voor iedereen. Met de nieuwe potjes worden zowel het glazen potje als de aluminium deksel op grote schaal gerecycled. Het enige kleine stukje afval is de kleine watten schijf in de deksel, die helpt om een ​​goede afdichting te behouden. Als het om afval gaat, geloven we dat een kleine wattenschijf beter is dan een plastic potje.

Hoe zit het met onze andere potten?

De meeste therapeuten geven de voorkeur aan grotere potten met wax en balsems, dus de glazen potjes van 20 gram zijn slechts de eerste stap in een reeks.

Het overbrengen van alle maten van de waxen en balsems naar glazen potten is om een ​​aantal redenen niet zo simpel als het lijkt. Allereerst zou de productie van al onze waxen en balsems in glazen potten de prijs van het product beïnvloeden en van invloed zijn op de verzendkosten (vanwege het hogere gewicht van de grotere glazen potten). Ten tweede hebben glazen potten een verhoogd risico op een breuk als ze na de behandeling door mogelijk gladde handen vallen. Tot slot is er ondanks dat glas goed gerecycled kan worden nog steeds een flinke hoeveelheid energie nodig om gebruikt glas om te toveren tot iets nieuws.

Songbird is druk bezig met de ontwikkeling van nieuwe duurzame verpakkingen voor de grotere potten, die in lijn liggen met de glazen potjes van 20 gram.

We hopen dat de glazen potjes een hit worden en dat ze zullen pronken in vele praktijken. De potjes stralen het natuurlijke karakter van onze massagewax uit.

Mocht er feedback zijn, dan horen we dat graag. Neem vooral contact op als je iets te melden of vragen hebt.