Arnica_Oil_Uses_Benefits_Blog_Image

Blog over arnica

Arnica is een bloeiende vaste plant die behoort tot de madeliefjesfamilie. Arnica montana groeit van naturein de bergen van Europa en Noord-Amerika en produceert een lichtgele olie die graag gebruikt wordt in cosmetische producten vanwege z’n therapeutische eigenschappen.

 

De voordelen van Arnica

Arnica kan de helpende hand bieden bij kneuzingen, verstuikingen en spierpijn. Daarnaast kan het ook worden gebruikt om te helpen bij inflammatoire aandoeningen van de huid (waaronder eczeem, psoriasis en rosacea), pijn van artritis, slechte bloedsomloop, migraine en haaruitval.

Van arnica-olie wordt gezegd dat het rijk is aan ontstekingsremmende eigenschappen. Het bevat veel enkelvoudig onverzadigde en meervoudig onverzadigde vetten, waaronder linol- en oliezuur. Arnica-olie bevat ook thymol), dit heeft naast ontstekingsremmende eigenschappen ook een vaatverwijdende werking. Dat laatste zorgt ervoor dat het bloed gemakkelijker door de vaten kan stromen, wat de genezing ten goede komt.

Arnica kan in verdunde vorm plaatselijk worden aangebracht op de huid. Hier werkt het dan bij de genezing van kneuzingen, spierpijn, verstuikingen en zwellingen.

Arnica mag alleen in verdunde vorm op de huid worden aangebracht en ook moet contact met wonden vermeden worden. In sommige homeopatische middelen die je oraal inneemt is het verwerkt, maar ook hier geldt dat het enkel in verdunde vorm mag worden toegevoegd. In zuivere vorm is arnica giftig voor de mens.

Arnica olie in Songbird massage wax

Vanwege het vermogen van arnica om te helpen bij kneuzingen, verstuikingen en spierpijn, is het onderdeel van de samenstelling van veel massage waxen van Songbird. De hoogste concentratie vind je in de ‘sport-lijn’.

Arnica niet goed tijdens zwangerschap of bij borstvoeding

Het wordt afgeraden producten die arnica-olie bevatten te gebruiken tijdens zwangerschap en borstvoeding, dit vanwege het risico van het mogelijk doorgeven van kleine hoeveelheden gifstoffen aan de foetus of zuigeling.

Songbird producten zonder arnica

Wanneer je arnica liever vermijdt vanwege zwangerschap of een aangetast immuunsysteem, kan je kiezen uit de volgende producten van Songbird:

  • Al onze Reflexology waxen, zowel vegan als non-vegan
  • Ons volledige ‘Zest’-assortiment (verkrijgbaar als Massage Wax, Reflexology Wax, Liquiwax en Vegan-versies), deze is ontwikkeld in samenwerking met de Iris Cancer Charity om de wax zo mild mogelijk te maken voor mensen met een aangetast immuunsysteem
  • Alle Vegan Liquiwax, behalve Vegan Sports Liquiwax
  • Bee Balm
  • Keel- en borstbalsem

Al onze waxen en balsems die arnica-olie bevatten, zijn geformuleerd met een verdunning van arnica-olie die veilig op de huid kan worden aangebracht.

Wanneer ze op juist worden gebruikt, zijn producten met arnica uitstekend om thuis bij de hand te hebben voor onverwachte kneuzingen, verstuikingen, spierpijn en zwelling.