Ambassadeur Hanneke Heij

Hanneke Heij kampte al zeven jaar met ernstige pijnklachten toen ze in aanraking kwam met de triggerpointtechniek. Haar klachten verdwenen en haar enthousiasme voor deze behandelmethode werd geboren. Hanneke stelde zich een missie: veel mensen moeten weten van de mogelijkheden van deze techniek. Intussen is ze eigenaar van TriggerpointcoachⓇ, een florerend opleidingsinstituut waar massage- en fysiotherapeuten zich kunnen laten scholen tot integraal myofasciaal therapeut. De producten van Songbird behoren tot de standaarduitrusting want ook hierover is Hanneke mateloos enthousiast.

 

Wie triggerpoints behandelt, behandelt aansluitend vaak de fascia. Als je het aan Hanneke vraagt is het één onlosmakelijk verbonden met het ander, daarom zijn deze technieken onderdeel van de opleiding. Voor een fascia-behandeling is het gebruik van een tussenstof gewenst. Studenten krijgen de persoonlijke favoriet van Hanneke aangereikt: Songbird.

Grote groep bereiken

Hoewel ze graag behandelt, was het worden van docent -en uiteindelijk het overnemen en uitbreiden van TriggerpointcoachⓇ- een bewuste keuze voor Hanneke. “Ik wil een zo groot mogelijke groep bereiken. Het aantal mensen dat ik op een dag kan bedienen is natuurlijk beperkt, maar door anderen de technieken te leren vermenigvuldigt zich dit.” Die ‘anderen’ zijn hoofdzakelijk massagetherapeuten, maar ook fysiotherapeuten en soms ergotherapeuten. Allemaal persoonlijk geïnteresseerd in de behandeling van triggerpoints en fascia, de ideale ambassadeurs dus voor Hannekes missie.

 

Ambassadeur Hanneke Heij | Triggerpointcoach opleider

Wie een opleiding bij TriggerpointcoachⓇ heeft afgerond, is meer dan alleen manueel behandelaar. Als triggerpointcoach leer je cliënten informeren over klachtonderhoudende- en veroorzakende factoren, hierbij is veel aandacht voor stress en hormonale systemen. Het belangrijkste doel van een behandeltraject is dat de cliënt tools in handen krijgt om thuis met de klachten aan de slag te gaan. Autonomie staat centraal.

Belangrijk binnen de opleiding is het persoonlijk contact. Als triggerpointtherapeut help je mensen met een (pijn) probleem om beter te worden. Maar omdat het een solistisch vak is, moet het wiel vaak zelf worden uitgevonden, steeds weer opnieuw. TriggerpointcoachⓇ is een plek waar je inhoudelijk kunt leren maar waar je ook terecht kunt met vragen of wensen, bovenal is het een plek waar gelijkgestemden samengebracht worden zodat dat wiel gezamenlijk kan worden doorontwikkeld.

Ambassadeur Hanneke Heij | Triggerpointcoach opleider

Is er nog tijd voor praktijk?

Omdat ze haar tijd besteedt aan het leiden van TriggerpointcoachⓇ en doceren, behandelt Hanneke zelf nog maar mondjesmaat. “Ik wil daar niet helemaal mee stoppen, ik vind het belangrijk om gevoel te houden bij het werkveld en om in de praktijk te brengen wat ik anderen leer. Daarnaast vind ik het ook gewoon erg leuk om te doen.”

Welke producten gebruikt Hanneke voor de opleiding?

Op de opleiding wordt gewerkt met liquiwax en fascia release wax, Hannekes persoonlijke favoriet is de eerste. “Voor de behandeling van fascia gebruik ik de cupping techniek graag en daarvoor vind ik deze vloeibare wax ideaal. Ik gebruik dan maar een paar druppeltjes per keer, daarmee smeer ik mijn handen in om precies het juiste gevoel te hebben, Songbird is erg zuinig in gebruik. Of dat voor iedereen opgaat weet ik niet, ik me voorstellen dat de hoeveelheid die je nodig hebt afhankelijk is van je specialisme en de techniek die je toepast.”

Waarom deze producten?

Van haar enthousiasme over de producten maakt Hanneke geen geheim. “Ik heb ook massage wax van andere merken geprobeerd, maar die vind ik alsnog te veel glijden. Die van Songbird heeft precies de goede eigenschappen, daarnaast is ie gemakkelijk weer van de huid af te halen. En hij heeft een waanzinnig lekkere geur!”

Dat de producten volledig natuurlijk zijn draagt zeker bij aan Hannekes enthousiasme erover. “Gelukkig zijn we de tijd dat de huid als een barrière werd gezien voorbij, we weten nu wel beter. Ik betaal liever iets meer voor een eerlijk, zuiver product dan dat ik kies voor een goedkopere chemische variant. Nog los van wat het voor je cliënten betekent, ben je als behandelaar degene die de hele dag met het product in aanraking is. Ik vind het schokkend dat mensen er niet over nadenken wat voor invloed chemische stoffen op je gezondheid kunnen hebben.”

 

Fascia release wax testen

Om studenten van TriggerpointcoachⓇ de gelegenheid te geven om Songbird ook in hun dagelijkse praktijk te testen, krijgen zij een potje van de fascia release wax mee. Deze worden beschikbaar gesteld door Fascia Shop. “Ik merk dat de cursisten hier erg blij mee zijn”, vertelt Hanneke “Hoeveel van hen uiteindelijk overgaan tot de aankoop van dit product weet ik niet precies, maar wat ik terug hoor van degene die dat wel doen zijn lovende reacties over de klantvriendelijkheid van Fascia Shop.”

Goed voor jezelf zorgen

Het enthousiasme waarmee Hanneke praat over triggerpoint- en fasciabehandeling, klinkt ook door in haar stem wanneer ze het heeft over de producten van Songbird. Voor haar staat gebruik maken van een goed product gelijk aan goed voor jezelf zorgen. “Pas als je dat doet, kan je ook goed voor een ander (je cliënt in dit geval) zorgen.”

Wil jij graag meer te weten komen over de opleidingen en cursussen van TriggerpointcoachⓇ? Kijk dan eens op de website.

Ben je getriggerd door Hannekes enthousiasme over de producten van Songbird; je vindt ze hier