Ambassadeurs Mariëtte de Nes en Erwin Piet

Sympathos Academie

In het dagelijks leven vormen Mariëtte de Nes en Erwin Piet een koppel en ook werk gerelateerd versterken ze elkaar. Samen startten zij Sympathos Academie; een opleidingsinstituut waar je terecht kunt voor thema- en expertisedagen gericht op de energetica van de fascia en voor een opleiding tot Neuro Fascia Dynamics therapeut. De werkwijze vindt z’n oorsprong in de Guasha. In hun zoektocht naar een geschikte tussenstof van Europese bodem zijn Mariëtte en Erwin uitgekomen bij de massagewaxen van Songbird. Hiermee zijn ze dik tevreden, ze zijn er zelfs zo enthousiast over dat ze Songbird Ambassadeur zijn geworden.

Ambassadeurs Mariëtte de Nes en Erwin Piet

Zowel Mariëtte als Erwin zijn al geruime tijd geboeid door de Traditionele Chinese Geneeskunde en zijn bedreven in het toepassen van Guasha technieken. Van hieruit heeft Mariëtte de Neuro Fascia Dynamics methode (NFD-methode®) ontwikkeld. In haar eigen praktijk ontdekte ze hoe effectief de methode werkt.

Van eigen ervaring tot eigen praktijk

Mariëtte had geruime tijd te maken met ernstige klachten van Torticollis Spasmodica toen ze werd afgekeurd voor haar functie in de commerciële sector. In haar lange zoektocht naar een werkende behandeling kwam ze in aanraking met Santai Guasha. ‘Ik had al jaren klachten en zo’n beetje iedere therapievorm die ik tegenkwam een kans gegeven maar niets hielp, tot ik uitkwam bij Santai Guasha. Al na één behandeling was ik pijnvrij! Door dit verbazende effect ben ik mij meer gaan verdiepen in deze therapievorm, ik ben zelf de Santai Guasha-opleiding gaan volgen. In 2015 startte ik mijn praktijk en ik heb inmiddels al vele mensen met uiteenlopende klachten mogen helpen.’

In 2021 is Mariëtte afgestudeerd als acupuncturist bij ICZO in België.

Docent Santai Guasha

Het schrijven van lesmateriaal doet Mariëtte sinds 2018, sindsdien is ze namelijk docent en lid van de examencommissie van Santai Opleidingen. Stoppen met leren is voor haar geen optie, ze wil haar kennis blijven verrijken én overbrengen.

Ieder mens verdient een podium

Erwin ontdekte zijn talent om te coachen toen hij als leidinggevende in het bedrijfsleven werkzaam was.  ‘Het zit in mijn natuur om mensen vooruit te helpen. Mensen voelen zich snel vertrouwd bij mij en vertellen me gemakkelijk hun verhaal. De drive om daar ‘iets’ mee te gaan doen, werd gevoed doordat ik merkte dat medewerkers waaraan ik leiding gaf weer tot bloei kwamen na een aantal gesprekken. Ik vind dat ieder mens een podium verdient én daar op moet durven staan. Om deze reden ben ik mijn eigen praktijk begonnen.’ Erwin, die gediplomeerd coach is op ACT, Slaapcoaching, Counseling en Traumacoaching merkt dat de combinatie van coachen en het toepassen van de NFD-methode zeer succesvol is.

De fascia als uitgangspunt voor de NFD-methode

Bekendheid over de fascia, het vlies dat alle structuren in het lichaam met elkaar verbindt, is er nog niet zo lang in de Westerse wereld. ‘Toen ik de fascia leerde kennen, ontdekte ik hoe ik de behandelingen die ik toepaste vanuit de guasha en acupunctuur beter kon verklaren en effectiever kon inzetten’ vertelt Mariëtte. ‘Die fascia is uitgangspunt voor de NFD-methode®, guasha is de basis. Ik heb ontdekt dat je door de steen op een bepaalde manier te plaatsen de dieper gelegen structuren heel mooi kunt bereiken. Dit maakt dat zo’n behandeling niet pijnlijk is maar wél heel effectief.’

Mariëtte de Nes en Erwin Piet

De vervolgopleiding

De NFD-methode® die is ontwikkeld staat centraal als behandelmethode van de 2-jarige opleiding, waarin veel aandacht is voor de kennis van het lichaam met haar energetische werking, de anatomieketens, de fysiologie, psychologie en beweging. Dit alles om mensen vitaler te maken. Al deze onderdelen gaan hand in hand. Wat zowel Mariëtte als Erwin ervaren in hun dagelijkse praktijk is dat het erg belangrijk is om te weten wat je doet, dat je nieuwsgierig bent naar het verhaal van de cliënt en kunt werken met een volle intentie om een effectieve behandeling neer te kunnen zetten. ‘We hopen dit te kunnen overdragen aan onze cursisten, verder willen we heel veel kennis delen’.

Opleiding NFD-therapeut

Om dit alles gedegen onder de knie te krijgen, is de lesstof over de Neuro Fascia Dynamics ondergebracht in een twee jaar durende scholing. In mei 2022 gaat de eerste lichting van start. Inschrijven kan nog. De opleiding is onder andere uitermate geschikt als vervolgopleiding voor gediplomeerde guashatherapeuten.

Songbird massagewax blijkt ultieme tussenstof

Voor hun werkzaamheden waren Erwin en Mariëtte op zoek naar een goede tussenstof, die moest bij voorkeur uit Europa komen. ‘We hadden nooit verwacht dat we het ultieme product zó dicht bij huis zouden vinden. Via Fascia Shop kwamen we in aanraking met de massagewaxen van Songbird en we vinden ze fantastisch! Doordat ze veel minder glad zijn dan bijvoorbeeld een olie is het gemakkelijker om precies te behandelen, dat maakt ze bij uitstek geschikt voor de Neuro Fascia Dynamics. Het is aanzienlijk minder zwaar voor je handen omdat de steen niet meer wegglijdt.’

Songbird ambassadeur

Hoe enthousiast Erwin en Mariëtte zijn over Songbird blijkt wel uit het feit dat ze al meer dan honderd potten hebben verkocht aan hun cursisten in korte tijd. Het is dan ook niet voor niets dat dit stel met een missie Songbird ambassadeur is. ‘Net als wij ervaren ook onze cursisten de voordelen van deze producten. Wat we terug horen komt overeen met wat we zelf ervaren; lovende reacties over de grip, de geur en het feit dat het niet intrekt en dus z’n werking behoudt. Daarnaast is het fijn om te weten wat erin zit. In veel Chinese producten zit een hele lijst van ingrediënten die wij als Westerling niet kunnen ontcijferen. Met Songbird weten we waar we aan toe zijn’.