Waarom massagewax gebruiken?

waarom-massagewax-van-songbird-gebruiken

Waarom massagewax van Songbird gebruiken in de plaats van olie of lotion?

Als het gaat om massagebehandelingen, is er voldoende keuze op de markt voor fysio- en massagetherapeuten. Zo worden er onder andere  massageoliën, lotions, crèmes en gels gebruikt. Elk product verschilt in de mate van controle en glijden. Bij Songbird Naturals hebben ze zich echter al meer dan 30 jaar toegelegd op de ontwikkeling van wat volgens hun de ideale tussenstof is voor massage.

Tussenstof massagewax

Een uitstekende massage tussenstof kenmerkt zich door de mate van controle die de therapeut ervaart op het weefsel. Wij geloven dat de therapeut de grip moet kunnen bepalen tijdens de behandeling en niet andersom, dat het product de grip bepaald, zoals bij gladde oliën en lotions.

Het transformeren van massageolie naar een wax omvat een essentieel ingrediënt; zoals de naam al doet vermoeden is dat wax! Dit wordt gedaan in de vorm van bijenwas of plantaardige wax. De wax zorgt ervoor dat het product half vast is, welke onmiddellijk smelt op de huid bij het aanbrengen. Het biedt de therapeut een werkoppervlak dat controle geeft op het weefsel. De glij en grip ratio kan worden aangepast aan het individu door meer of minder van het product te gebruiken. Wij raden aan om wat meer wax te gebruiken bij gebieden waar je meer wilt glijden. Voor lange, glijdende bewegingen raden we onze Massage Wax of Liquiwax aan, deze biedt meer grip op het werkoppervlak dan een olie of een crème. Ze hebben een sterkere glijfactor, terwijl ze de goede grip behouden. Voor een aanzienlijk sterkere grip zijn onze Fascial Release Waxes een uitstekende keuze voor myofascial release-werk. Aan het einde van de schaal (Grip 10) op onze Grip tabel bevindt zich de onlangs uitgebrachte Fascial Release Wax: Super Grip, deze heeft een zeer sterke grip, voor degene die bijna helemaal geen glij willen.

fascial release wax Songbird 100 gr

Naast het bieden van uitzonderlijke controle, hebben onze waxen het extra voordeel dat verspilling aanzienlijk minder is. Er is geen risico op morsen en als de juiste hoeveelheid van het product wordt aangebracht, is er na de behandeling ook zeer weinig residu op de huid aanwezig.

Terwijl waxen zijn ontworpen voor gebruik over het hele lichaam, zijn de balsems bedoeld voor specifieke delen van het lichaam. Onze balsems zijn samengesteld om een ​​specifieke functie te vervullen, zoals het afkoelen of verwarmen van de huid en spieren. Als richtlijn zijn onze balsems doorgaans 10% dikker in consistentie dan onze massagewaxen.

Onze waxen en balsems hebben een lange houdbaarheid. Gecombineerd met de natuurlijke conserverende eigenschappen van vitamine E is een ongeopende pot Songbird wax twee jaar houdbaar vanaf de datum op het etiket, mits goed bewaard.

Waxen bieden een prachtige basis voor de toevoeging van etherische oliën. We gebruiken een reeks etherische oliën om de ontvanger verschillende geuren en ervaringen te bieden, terwijl onze balsems een grotere hoeveelheid etherische oliën bevatten om de werking van de oliën te vergroten. We willen graag dat zowel mannen als vrouwen van onze waxen genieten, en daarom zijn er een reeks verschillende melanges ontwikkeld. Ben jij een aromatherapeut en wil je een unieke melange creëren voor jezelf? Waarom voeg je dan niet wat van je eigen oliën toe aan onze ongeparfumeerde waxen?

Passie voor massagewax

De passie van Songbird Naturals is om de producten puur en natuurlijk te houden. Al onze producten zijn 100% natuurlijk, zonder compromissen. We gebruiken geen synthetische conserveermiddelen, parabenen, sulfaten, petrochemicaliën, parfums, GM-ingrediënten of palmolie en we houden onze lijst met ingrediënten volledig transparant. U kunt de lijst met ingrediënten voor al onze producten aanvragen. Daarnaast worden de producten en hun ingrediënten nooit op dieren getest.

Naarmate massage- en reflexologiewaxen in populariteit toenemen in de Benelux, zijn we er trots op om importeur te zijn van Songbird Naturals. Wil je de wax een keer proberen of meer informatie nodig? Bel ons vriendelijke team!